Cserne Gabi

Megmutatom, hogy hogyan élvezd újra az életed!

5 ok, amiért 38 éves koromra megszerettem a ruhavásárlást

Veled is történt már olyan, hogy ami máson tetszett, az neked szörnyen állt? Hogy lógott a fenekeden a nadrág vagy épp szűk volt derékban vagy a hátadon a ruha? A ruhavásárlásban mindig ott van az a rizikó, hogy ha valami nem áll olyan jól, mint gondoltad, akkor vagy kompromisszumot kötsz vagy magadat szapulod a tested, alakod miatt. Ezekkel a standard méretekkel meg a divatcuccokkal ráadásul az a nagy baj, hogy azt dobják az arcodba, hogy ha nem jó rád, akkor te nem is vagy jó. És bizony, aki otthon és a környezetében nem kapta meg gyerekként a szükséges muníciót, az elfogadást, a feltétel nélküli szeretetet, akinek nem alakul ki az egészséges testképe, annak később a saját erejéből kell megküzdeni a ronda vagyok, utálom a testem, szégyellem magam démonokkal.

Én megküzdöttem ezekkel a démonokkal. Mindig is tudtam, hogy amit gondolok magamról, ahogy látom magam, az nem normális, hiszen belül nagyon szenvedtem tőle. Azt viszont sokáig nem tudtam, hogy hogyan tudok ezen megváltoztatni, hogyan lehetne másképp tekinteni magamra és végre jól érezni magam úgy, ahogy kinézek, az alkati, testi adottságaimmal együtt.

A kitartásom és a nyughatatlanságom viszont segített, és elkezdtem megtalálni a saját válaszaimat, amik helyre tették a testemmel való kapcsolatomat. Pontokba szedtem, hogy az egyéni terápia mellett nekem mi segített. Eldöntöttem, hogy változtatni akarok és azt is, hogy emellett bármi is van, kitartok és következetesen napról napra megtanítottam magamnak azt, hogy megszeressem a testem.

  1. Felismerem és listázom, hogy milyen negatív gondolatokat tanultam, hallottam a családban, a párkapcsolatomban, a környezetemben a szépséggel, testtel, szex-szel kapcsolatban.
  2. Mától abbahagyom a testem kritizálását! Ha mégis megteszem, fülön csípem magam és azonnal leállítom a negatív gondolatot.
  3. Mivel a másokhoz való hasonlítgatás örökké elégedetlenné tesz, és valójában bántom magam vele, ezért inkább arra fókuszálok, hogy én hogyan tudok a legszebb önmagam lenni.
  4. Veszek magamnak egy szép tükröt, pénz nem számít, szépet veszek. És minden nap azt nézem, ami tetszik, ami szép rajtam, és minden nap legalább 1 dolgot hangosan megdicsérek magamon.
  5. Amikor kedvem tartja, elmegyek egy ruhaüzletbe, és mindent felpróbálok, ami csak megtetszik. És ami a legjobban áll, megveszem magamnak ajándékba.

 ruhaproba.JPG

 

                                                                                                                                  

A test elfogadása és szeretete az önismereti folyamat része, egy igazi bátraknak való felfedező munka, ami - minél kitartóbb és bátrabb vagy, annál közelebb és beljebb visz a belső békéhez.  Így kerültem én is egyre közelebb magamhoz és a testemhez. Mára már annyira természetessé vált, hogy nem is értem, hogyan lehetett e nélkül élni.

Ha legközelebb te is fesztelenül, szorongások nélkül szeretnél bemenni egy ruhaüzletbe, kezdd el ma a változtatást. A hozzám segítségért forduló nőknél kivétel nélkül mindenkivel foglalkozunk a testtel, az elfogadással és szeretetével, hiszen szoros összefüggés van a testi és a lelki folyamatok között. Tudd, hogy minden problémát ki lehet oldani és át lehet írni! Csak rajtad áll. És ez hatalmas felszabadulással jár, ahogy egy kliensem fogalmazott: Úgy érzem, hogy szó szerint is mázsás súlyoktól szabadultam meg, és végre fellélegezhetek, mert már nem nyomasztanak azok a képtelen gondolatok, amiket eddig magamról és a testemről gondoltam.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csernegabi.blog.hu/api/trackback/id/tr4014830102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cserne Gabi

Életöröm specialista vagyok. Integrál pszichológiát és egy tucat különböző alternatív módszert tanultam az elmúlt 25 évben. Mára már saját metódussal dolgozom Budapesttől és Németországtól kezdve, Hollandián, Ausztrián keresztül az USA-ig és segítek klienseket abban, újra élvezni tudják az életet.

Friss topikok

süti beállítások módosítása