Cserne Gabi

Megmutatom, hogy hogyan élvezd újra az életed!

Egy bevált technika, hogy megszelidítsd a negatív érzéseidet

Mi tehetsz a rossz érzésekkel? Mit tehetsz akkor, amikor már jó ideje visszatérő negatív érzésekkel küzdesz és úgy érzed, ebből nem tudsz kilábalni?

Lehet, hogy mostanában téged is valami nálad nagyobb, érthetetlen erő húz, nyom, kínoz, gyötör, megsirat vagy feldühít. Érthetetlen események, rég lezártnak tűnő fájdalmas emlékek törnek elő látszólag a semmiből. Többeknél ez van most, a konzultációkon egyre több ilyen problémával dolgozunk.

Ekkor általában jön az eddig jól bevált - vagy kevésbé bevált, de ideig-óráig működő - elnyomó, elhatároló, fájdalomcsökkentő, elvezető taktika, amivel el akarod tüntetni, el akarod törölni a negatív érzéseket, hiszen nem akarod magad többé úgy érezni, nem akarsz már többet szenvedni.

De most őszintén mondd meg, valóban megszűnnek ettől? Tényleg működik ez az elnyomó, lenyomó, valahogy téged a felszínen, a rosszat meg a nem-létezők-körében-tartó technika és ez elég jó megoldás a számodra?

Amióta az emberiség létezik, léteznek a különböző fájdalomcsökkentő és fájdalomelnyomó megoldások szerek, és ezzel érthető okokból, persze élünk is. Élünk vele, amíg rá nem jövünk, hogy ez így nem tartható fent tovább. És élünk ezzel a felismeréssel még egy ideig, ki hosszabban, ki rövidebben, de még mindig nem a megoldás útján vagyunk, csak tekergünk és keresgélünk és halogatjuk, és bátorságot gyűjtünk. Miért?

Mert ott van mögötte a hatalmas, ismeretlen, félelemmel teli fekete, mindent elnyelő űr...

Ha a különböző kémiai és fizikai fájdalomcsökkentő szerektől valóban megszűnnének a negatív állapotot kiváltó érzések, akkor nem jönnének újra és újra elő.

Ezért van egy javaslatom a számodra. Nem állítom, hogy mindenre és mindenkinek megoldás, de az eddigi gyakorlat azt mutatja, hogy sikeresen és könnyen alkalmazható olyan esetekben, amikor más nem működött vagy lemondtak a megoldásról.

Szóval, ha legközelebb meglátogat ez a régi ismerős, amitől már nagyon meg akarsz szabadulni, próbáld ki az alábbi technikát, amin végigvezetek lépésről lépésre. Tégy másképp és ne küldd el! Ha tudni akarod, hogy ki ő, mi ő, és mit keres az életedben, kérlek, ne küldd el, hanem állj vele végre szóba.

Amit javaslok neked, az az, hogy próbálj ki egy olyan bevált és működő technikát, ami segíteni tud, és nemcsak ideig-óráig, hanem sok esetben tartósan.

pexels-photo-2237191.jpeg                                                                                                                                                   foto: pexels

Tedd meg a következő néhány lépést!

Fontos, hogy miközben végzed a gyakorlatot, légy egyedül, és olyan helyen, ahol tudod, hogy senki nem fog zavarni. Legyen rá elegendő időd és tered. Kapcsold ki a mobilod.

1. Köszöntsd, üdvözöld a negatív érzésedet, mint egy régi ismerőst.

 Helló! Szia! Látom, újra itt vagy!

2. Adj neki nevet és szólítsd meg!

Kedves ..........! Mi újság? Hogy vagy? Mi járatban vagy újra itt nálam?

3. Hallgasd végig, hogy mit mond!

Figyelj, ne szólj közbe, csak csendben figyelj!

Közben erősödni fognak az érzéseid, egyre intenzívebbé válnak. És te egyre inkább ott akarod őt hagyni és el akarod őt tüntetni. Ezért légy erre tudatos és most ne tedd.Figyelj egyre jobban és engedd, hogy erősödjön benned! Engedd, hogy egyre erősebb és erősebb legyen, amikor már minden porcikádban érzed.

Lehet, hogy sírás, lehet, hogy düh, különböző testi érzetek és lehet, hogy végtelen szomorúság formájában akar maga alá gyűrni.

4. Most add át magad ennek a pillanatnak, add át magad ennek az érzésnek és figyeld mozdulatlanul. Hamarosan el fogja érni a maximumot, és te pontosan fogod tudni, hogy mikor jön el ez a pillanat.

Most kezdj el beszélni hozzá. Mondd el neki az összes vele kapcsolatos rossz és fájdalmas érzésedet és gondolatodat. Add ki magadból!

5. Ha átélted a legintenzívebb pillanatot, állapotot, ha kitört belőled, észre fogod venni, hogy automatikusan el kezd lecsitulni, elhalkulni. Ha áttörted a magad által épített védő falat, hamarosan meg fogsz nyugodni.

Lélegezz mélyen az orrodon be és a szádon fújd ki a levegőt. Érzed, ahogy megnyugszol, és a légzésed elkezd visszaállni.

6. Mondj köszönetet a nevén nevezett érzésnek és önmagadnak is. Maradj még így, amíg jól esik.

7. Igyál egy nagy pohár vizet és menj tovább a napodban.

 

Fontos tudnivaló. Ez a technika csak saját felelősségre használható. Intenzitása egyén függő és bizonyos esetekben terápiás alkalmazást javaslok. Nem alkalmazható önállóan például pszichiátriai problémák esetében.

A bejegyzés trackback címe:

https://csernegabi.blog.hu/api/trackback/id/tr9915039798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cserne Gabi

Életöröm specialista vagyok. Integrál pszichológiát és egy tucat különböző alternatív módszert tanultam az elmúlt 25 évben. Mára már saját metódussal dolgozom Budapesttől és Németországtól kezdve, Hollandián, Ausztrián keresztül az USA-ig és segítek klienseket abban, újra élvezni tudják az életet.

Friss topikok

süti beállítások módosítása