Cserne Gabi

Megmutatom, hogy hogyan élvezd újra az életed!

CSINÁLD, AMIT SZERETSZ
 
Vajon azt, ami jelenleg a munkád, akkor is csinálnád, ha fele annyit, vagy egyáltalán nem kapnál érte pénzt vagy fizetést?
 
Nekem jól esett a húsvéti pihenő, de megmondom őszintén, én ünnepek alatt is dolgoztam, előadásra készültem, számláztam, szakirodalmakat olvastam. Mert a legjobban az esik, hogy tehetem, amit sejt szinten és igazán szeretek csinálni. Ha te is így vagy ezzel, nagyon örülök! És azt javaslom, tedd ezt továbbra is!
De lehet, hogy neked is problémáid vannak:
  • Nem találod a hivatásod
  • Mérgező a munkahelyed
  • Túl vagy terhelve
  • Munkahely váltáson gondolkodsz
  • Fel kellett függesztened a munkádat
  • Elvesztetted a munkádat
 
Ha a fentiek közül bármelyik igaz rád, érdemes végiggondolnod néhány dolgot.
Hidd el, tudom miről beszélek. Sokféle munkám volt többféle piaci területen, mégis 15 évig nem találtam a hivatásomat és a helyemet egyikben sem. Fogalmam sem volt, hogy mi fog velem történni és ki fog megmenteni, mert a környezetemben senki sem ismerte a valódi problémámat. Mert titkon arra vártam, hogy oldódjon meg magától. És még magamnak is szégyelltem bevallani... Nem éreztem magamat sem késznek, sem elég okosnak, sem, sem sem, sem....jöttek sorban a kifogások, és mindeközben egy speciális élethelyzetben voltam. Így hát nem volt más, mint szembenézni a problémáimmal. Mérgező környezet, állandó fáradtság és túlterheltség volt a munkámban és a magánéletemben, ugyanis a kettő szinte összefolyt a családi vállalkozás miatt. Amikor ez végképp elviselhetetlenné vált, és nem találtam a helyem a világban, ezzel párhuzamosan minden összeomlott körülöttem. Váltam férjtől és cégtől, két kisgyereket neveltem, hétvégente iskolába jártam, költözni kellett és pár hónappal később öngyilkos lett az apám. Semmi nem szólt amellett, hogy azon gondolkodjak, hogy mi lenne az, amit csinálni szeretnék, ami igazán örömet okozna. Mégis ez volt bennem a legerősebb vágy és hajtóerő.
Mindent feltettem egy lapra. Eldöntöttem, hogy egy életem egy halálom, én azzal akarok foglalkozni, ami kislány korom óta a titkos álmom. Kevesen hittek bennem, és nulla támogatással a hátam mögött mégis a vakrepülést választottam. Ez több, mint 4 éve történt. És azóta végre a helyemen vagyok. Teszem a dolgom.
Hogy miért? Gondold csak végig. Neked mi a dolgod ebben az életben?
Mi, ha nem az, hogy boldogan élj? Ez az élet egyedülálló lehetőség, hogy végre TÉNYLEG felelősséget vállalj azért, hogy életben vagy!
Tudom, a gondolatok és a heves érzelmek gyakran elhomályosítják az életedet és elveszíted a legfőbb célt, hogy miért élsz. Ez azzal járhat, hogy nem ismered fel, hogy egyedi és kivételes vagy. És ezzel a legnagyobb lehetőséget herdálnád el. KÉRLEK NE TEDD!
A legnehezebb helyzetekben, amikor fogalmad sincs, mi a célod, motiválatlan, túlterhelt vagy, vagy épp elvesztetted a munkád, amikor bizonytalan, hogy meddig nem tudsz dolgozni, vagy épp lakbérre sincs pénzed, van egy hatalmas lehetőség a kezedben.
pexels-photo-1809344.jpeg
A gondolatod ereje. A hited ereje. A vágyad ereje.
HOGY MA ÉS CSAK MA MEGTEHETSZ MINDENT, AMIT CSAK TUDSZ. MERT LEHET, HOGY EZ ÉLETED UTOLSÓ NAPJA. ÉS TE ARRA SZÜLETTÉL, HOGY BETELJESÍTSD AZ ÁLMODAT!
Ha ezt gyakorlod, hidd el nekem, hogy el tudod engedni az aggodalmat, hogy mi lesz holnap. Mert csak a mai nappal és a jelennel foglalkozol.
Hidd el, hogy minden helyzetben és minden pillanatban változtathatsz azon, amit teszel, ahogy teszed, amiért teszed.
Te döntesz.
Itt az idő, hogy ne csak álmodozz róla. Tedd azt, amire vágysz, amire évek óta készülsz!
Légy bátor, tedd le a páncélod, hagyd a fenébe a kifogásokat és győzd le a félelmeidet!
Igen, ebben az időben, ebben a helyzetben.
Mikor ha nem most? És ki, ha nem TE?
És ha eddig még nem tudtalak meggyőzni, adok néhány kérdést, ami segít, hogy tisztán láss, hogy változtatni tudj, Ezeket érdemes lenne írásban megválaszolnod MOST magadnak.
 

1.Milyen tevékenységgel, munkával telik egy napod?

2.Ez az, amit szívből és örömmel teszel?
3.Csinálnád ezt 1 év, 2 év, 5 év és 10 év múlva, vagy akár életed végéig is?
4.Összhangban van a jelenlegi munkád/tevékenységed az álmaiddal, vágyaiddal?
5. Mennyire vagy a jelenlegi helyzettel elégedett?
+1. Mi a legfélelmetesebb neked jelenleg ebben a helyzetben?
 
A következő téma a személyre szabott napi rutin kialakítása lesz, hogy a Covid helyzet egy pillanatra se tudjon rajtad kifogni.
Ha a fentiekkel kapcsolatban bármilyen gondolat vagy kérdés felmerült benned, és azt szeretnéd velem megosztani, írj!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csernegabi.blog.hu/api/trackback/id/tr215613446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cserne Gabi

Életöröm specialista vagyok. Integrál pszichológiát és egy tucat különböző alternatív módszert tanultam az elmúlt 25 évben. Mára már saját metódussal dolgozom Budapesttől és Németországtól kezdve, Hollandián, Ausztrián keresztül az USA-ig és segítek klienseket abban, újra élvezni tudják az életet.

Friss topikok

süti beállítások módosítása